Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Janhuan puutaloalue

Janhuan puutaloalue
Uudenkaupungin Janhuanniemelle on suunniteltu Uudenkaupungin puukaupunkiperinteen hengessä uusi moderni puutaloalue. Sijainniltaan alue on ainutlaatuinen, vain noin kilometri kaupungin keskustasta, silti aivan meren rannalla. Korttelialueet eivät rajoitu rantaan, mutta niiltä on näköyhteys merelle.
Suunnitelmissa on saada alueelle kaupunkimaista puutalorakentamista, jossa yhdistyvät kaupunkimainen asuminen ja toisaalta asukkaiden yksityisyyden säilyminen.
Väestöpohja, jolle alue on suunniteltu, on noin 350-400 henkeä.

Alue kuuluu valtakunnalliseen Kärkihankkeet 2007-2010 -projektiin. Projektiin on valittu eri puolelta Suomea puurakentamiseen ja kaupunkimaiseen pientalorakentamiseen perustuvia pilottihankkeita. Tuleviin puumiljööhankkeisiin ja mm. kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellénin Janhuaa käsittelevään artikkeliin voi tutustua PUU-lehdessä 4/2006 sivulla 34.

Janhualle asumaan

Janhuan moderni puutaloalue tarjoaa mukavaa ja vaivatonta asumista historiallisessa puutalokaupungissa vain noin kilometrin päässä kaupungin keskustan palveluista, mutta kuitenkin aivan meren läheisyydessä. Lähistöllä sijaitsee myös uimaranta ja lenkkipolullekin pääsee omasta pihasta.
Ensimmäinen talo alueelle on valmistunut keväällä 2010.

Janhuan korttelit/tontit jaetaan korttelikokonaisuuksina, joille perustetaan kiinteistöyhtiöt.

Rakentajana voi toimia joko rakennusliike tai yksityisten rakentajien muodostama ryhmä.
Janhuan alueella on tällä hetkellä rakennusliike Hartelan lisäksi mahdollista päästä mukaan rakentajaksi myös Asunto Oy Janhuan Helmeen, joka on yksityishenkilöiden perustama kiinteistöosakeyhtiö.
(Katso "yhteystiedot" -kohdasta alueen vireillä olevat rakennushankkeet.)

Ryhmärakentajaksi Janhualle?
Ryhmärakentaminen yhdistää omatoimirakentamisen ja urakoinnin. Ryhmärakentaminen tarjoaa kertarakentajille mahdollisuuden hankkia itselleen hyvin rakennettu talo ja tontti suhteellisen vaivattomasti ja kilpailukykyiseen hintaan. Ryhmärakentamiseen voi tutustua muun muassa Ryhmärakennuttajat-yhdistyksen sivuilla.

Janhuanniemen kortteleiden/tonttien varaaminen

Janhualle tulee rakentumaan seitsemän asuinpientalokorttelia ja yksi rivitalokortteli. Lisäksi alueella on matkailukäyttöön varattua RM-aluetta.

Korttelit jaetaan rakennusliikkeille tai yksityisten rakentajien muodostamille ryhmille, jotka toteuttavat rakentamisen. Kortteleille perustetaan asukkaiden omistamat kiinteistöyhtiöt.

Rakennukset sijoitetaan siis suuriin kortteleihin ja kukin korttelin osa on hallinnollisesti yksi kokonaisuus. Kaikki rakennukset on tarkoitus rakentaa puusta ja ne ovat pääsääntöisesti 2-kerroksisia paritaloja tai omakotitaloja.

Ensimmäinen talo alueelle on valmistunut keväällä 2010.

Korttelit on mahdollista ostaa tai vuokrata. Vuokrattaessa on vuokra 5 % luovutushinnasta ja vuokra-aika 30 vuotta.
Oheisen taulukon hinnat perustuvat kuluvan vuoden tammikuun elinkustannusindeksiin.

Janhuan alueen tonttihinnasto
 

Hartela Oy (Rakentaa korttelissa 16)

Korttelin 16 alueelle rakennetaan yhteensä 14 hyvin varusteltua, perustalotyypiltään kaksikerroksista 113 m2:n omakotitaloa. Talojen elementit valmistetaan tehtaalla ja tuodaan rakennuspaikalle kokonaisina ja säältä suojattuina.
Korttelin tonttialue jaetaan rakennuspaikoiksi hallinnanjakosopimuksella, johon liittyen asiakkaat ostavat taloaan varten oman määräalan sekä kiinteistöyhtiön osakkeen. Samanaikaisesti siis asiakkaan kanssa tehdään kaupat määräalasta ja kiinteistöyhtiön osakkeesta (Hartelan kanssa), sekä urakkasopimus asiakkaan talon rakentamisesta (Kastellin kanssa).

Yhteystiedot:
​​Hartela Länsi-Suomi Oy Rauma,
Seminaarinkatu 5, 26100 Rauma

Lisää hankkeeseen voi tutustua Hartelan omilta sivuilta.

Asunto Oy Janhuan Helmi (korttelissa 19)

Asunto Oy Janhuan Helmi tulee rakentumaan kortteliin 19.
Maansiirtotyöt alkoivat 2013 ja ensimmäiset kolme taloa ovat jo valmistuneet.

Korttelin kuudesta rakennuspaikasta on vielä kolme upeaa merimaisemapaikkaa vapaana. Rakennuspaikkojen koko on noin 700 neliötä.
Hoidamme alueen maanrakennustyöt ja kunnallistekniikan ja tarjoamme kiinnostuneille mahdollisuuden rakentaa alueelle itse.

Lisätietoa hankkeesta saat:
sähköpostilla: tanja.harilainen@gmail.com
puhelimitse: 050 9182 718,  Tanja Harilainen

Pilssitien varrelle on rakentumassa kuusi paritaloa. Niissä kaikissa on 2 x 51m2 huoneistot, joissa on tupakeittiö, makuuhuone ja parvi.
Talot rakennetaan valmiiksi asti tehdashallissa Haapsalussa Virossa ja kuljetetaan sitten Janhualle. Rakentajana on Easyhome.ee.

Lisää hankkeesta: https://uusikaupunki.fi/uutiset/janhualle-tulee-paritaloja

Linkki karttapalveluun, Pilssitie >
 

Kuvia Janhuan alueelta

Janhuan alue ilmakuvassa kesällä 2017
Asunto Oy Janhuan Helmi. Korttelissa vapaita rakennuspaikkoja ryhmärakentajalle.
Hartela Oy:n rakentamaa korttelia
Hartelan rakentamia taloja rannasta katsottuna
Rannoilla kulkee mukavia polkuja
Janhuan alueen keskellä sijaitsee vanha historiallinen kasarmirakennus

Lisätietoja

Kaupunginarkkitehti
Leena Arvela-Hellén
puh. 050 074 3087

Kiinteistöinsinööri
Leena Viljanen
puh. 050 591 5688

Sähköposti: etunimi.sukunimi@uusikaupunki.fi