Suomi
Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Asuminen

Kuvassa tytöt istuvat penkillä Kaupunginlahden rannalla
Vaikka Uusikaupunki on melko pieni kaupunki, asukkaita noin 15 500, on täällä hyvät palvelut, monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja mielenkiintoista kulttuuritarjontaa - toisin sanoen Uusikaupunki on hyvä paikka asua ja elää.

Viihtyisän ja idyllisen kaupunkikeskustan läheisyydessa on erityyppisiä lähiöitä. Kaupungin keskustasta ei ole pitkä matka maaseudullekaan.

Varsinaiseen kantakaupunkiin on liitetty neljä maalaiskuntaa: Uudenkaupungin maalaiskunta, Pyhämaa, Lokalahti ja Kalanti.

Pitkä rantaviiva antaa mahdollisuuden asumiseen myös meren rannalla tai sen läheisyydessä. Onhan meillä "meri iha rannas"!
 
Marraskuun puutarhajätteen vastaanottopäivät ovat varmistuneet ja ne ovat  tämän  syksyn osalta viimeiset.
Biolinja Oy (os. Kaatopaikantie 1) ottaa vastaan kotitalouksien puutarhajätettä seuraavina päivinä:
ke 22.11   klo 8 -16
to...
Sataman suunnalla on juuri nyt meneillään suuret katurakennushankkeet.
Hepokarintielle rakennetaan mm. kiertoliittymä kasvaneen liikenteen sujuvoittamiseksi.
Tällä hetkellä liikenne on ohjattu kulkemaan tilapäistä työmaatietä pitkin...
Mältintien ja Ketunkalliontien risteys on muokattu nyt kuluvan syksyn aikana kokonaan rakentamalla risteysalueelle mm. keskisaarekkeet. Risteys ei myöskään ole enää kulkuoikeuksiltaan tasa-arvoinen vaan Ketunkalliontielle on asennettu stop-merkit ja...

Uudenkaupungin kaupunki on laatinut vuoden 2017 kaavoituskatsauksen, jossa esitellään vireillä olevat ja lähiaikoina vireille tulevat kaavat. Lisäksi kaavoituskatsauksen yhteydessä esitellään vireille tulevien kaavojen...

Syksyn omenasatoa
Puutarhoista hävitettäväksi tarkoitetut omenat voi viedä aukioloaikoina Lassila & Tikanojan materiaalinkäsittelykeskukseen omenoille tarkoitettuun konttiin.
Varmista oikea paikka kaatopaikan vaakakopilta.
Omenat menevät hyötykäyttöön...
Kaupunginlahdenrantaan rakennetaan hotelli
Sorvakon sillan toisella puolella olevan yksittäisen rantamakasiinin viereen rakennetaan hotelli.
Hotellista tulee rantamakasiinien mallinen, kaksiosainen sekä  kaksikerroksinen ja  noin 20 neliön huoneita siihen tulee 16 kpl.
...