Suomi
Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Asuminen

Vaikka Uusikaupunki on melko pieni kaupunki, asukkaita noin 15 500, on täällä hyvät palvelut, monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja mielenkiintoista kulttuuritarjontaa - toisin sanoen Uusikaupunki on hyvä paikka asua ja elää.
Viihtyisän ja idyllisen kaupunkikeskustan läheisyydessa on erityyppisiä lähiöitä. Kaupungin keskustasta ei ole pitkä matka maaseudullekaan.
Varsinaiseen kantakaupunkiin on liitetty neljä maalaiskuntaa: Uudenkaupungin maalaiskunta, Pyhämaa, Lokalahti ja Kalanti.
Pitkä rantaviiva antaa mahdollisuuden asumiseen myös meren rannalla tai sen läheisyydessä. Onhan meillä "meri iha rannas"!
 
Kaupunki on päivittämässä osoitekarttaansa, jonka edellinen päivitys on vuodelta 2014.
Haja-asutusalueella teiden nimet on annettu osoitekartan laatimisen yhteydessä, tien asukkaiden nimiehdotukset huomioiden.

Osoitekartan laatimisen...

Uudenkaupungin kaupunki tarjoaa vuokrattavaksi kaksi peltolohkoa Kalannista.
Pellot sijaitsevat Pruukintiellä ja Suvelantiellä ja niistä tehdään 5 vuoden vuokrasopimus; vuokra-aika alkaa 1.4.2021 ja päättyy 31.12.2025.

Peltoalueet...
Kävelyn ja pyöräilyn edellytyksiä pyritään parantamaan kunnissa ympäri Suomea ja myös valtio pitää tärkeänä tukea rahallisesti tätä kehitystä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom jakoi kuntiin avustuksia tälle vuodelle yhteensä 530 000 euroa ja...
Uutiskuvassa syksyn lehtiä kasataan lehtipuhaltimella Itäpuistossa.
Ennen talven tuloa viheralueilla, puistoissa ja ulkoliikuntapaikoilla tehdään vielä monenlaista.
Puistoissa kerätään lehtiä sekä pensaita siistitään ja leikataan. Raivaustyöt metsurityönä ovat myös syksyisin arkipäivää.

...
Remeon käsittelylaitokseen voi toimittaa kierrätyspisteisiin sopimattomat jätteet.
Uudenkaupungin kaupungin alueella on voimassa kiinteistökohtainen jätehuoltojärjestelmä. Jokainen kiinteistö on velvoitettu tekemään jätehuoltosopimus jätehuoltoyrityksen kanssa joko itsenäisesti tai kuulumalla johonkin kimppa-astiaan. Ilman...