Kaupunkisuunnittelu

Uusikaupunki-malli

Uusikaupunki-malli on tiivistys niistä periaatteista, joilla Uudessakaupungissa ympäristöä ja kaupunkikuvaa rakennetaan kestävästi. Tavoitteenamme on laadukkaan arjen arkkitehtuurin kestävä kauneus. 

Uusikaupunki-mallin kompassi näyttää kehittämisen suuntaa ja muistuttaa visuaalisesti helpolla tavalla, kuinka paljon erilaisia huomioonotettettavia asioita ja näkökulmia pienetkin suunnittelukohteet vaativat. Kun kompassin periaatteet laajennetaan koskemaan koko kaupunkia, löydetään rakennetulle ympäristölle luontevat tavoitteet. Millaista kaupunkia olemme rakentamassa? Millaista ympäristöä syntyy, kun periaatteita noudetetaan?
 
Rakennamme Uuttakaupunkia jolla on edellytykset ja kyky vastata tulevaisuuden muuttuviin olosuhteisiin joustavasti, vastuullisesti ja elinvoimaa kasvattaen.

Rakennamme Uuttakaupunkia, jolla on vahva paikan henki, johon rakastutaan, joka muistetaan ja johon halutaan palata. Rakennamme kaupunkia, joka koetaan omaksi.

  • Syntyy turvallista, ajan hammasta vastustavaa ja houkuttelevaa ympäristöä, joka on juuri Uudenkaupungin näköistä
  • Syntyy tunnistettavaa, saavutettavaa ja selkeää ympäristöä, jossa on helppo liikkua ja liikuttua. Ympäristö aktivoi ja inspiroi, niin arjessa kuin juhlassa.
  • Syntyy asukaslähtöistä ympäristöä, jota asukkaat arvostavat ja haluavat kehittää. Kaupunki tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja eri elämänvaiheisiin.
  • Syntyy kestävää ja elävää ympäristöä, joka houkuttelee myös investointeja. Kaupunki tekee pitkäjänteistä yhteistyötä yhteisten tavoitteiden eteen.