Uusikaupunki mukana Kotimaan matkailumessuilla 21.-23.4.

Kotimaan matkailumessut järjestetään yhdeksättä kertaa tulevana viikonloppuna 21.-23. huhtikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Esillä on kattavasti koko kotimaan matkailu- ja kulttuuritarjonta. Samaan aikaan matkailumessujen kanssa järjestetään Puutarhamessut, Outdoor Erä ja Keräilykevät messut sekä uutuutena Design- ja Käsityötori. Samalla sisäänpääsyllä pääsee osallistumaan kaikkiin messukeskuksen tapahtumiin. Uusikaupunki on mukana matkailumessuilla yhdessä naapurikuntien Kustavin ja Taivassalon kanssa. Osaston numero on E 712.

Messuosasto_uusikaupunki

Merelliset kuvat ja tiskinä toimiva laituri tukevat yhteisosaston merellistä teemaa. Yleisökilpailussa arvuutellaan lasisessa ”purkissa” olevien käpyjen lukumäärää. Pääpalkintona on majoitus- ja ruokailupaketti merellisissä maisemissa Uudessakaupungissa, Kustavissa ja Taivassalossa (1 paketti/kunta). Lisäksi luvassa on pienempiä tuotepalkintoja.

Osastolla esitellään laajasti koko alueen matkailupalveluita kuntien omilla esitteillä. Uudellakaupungilla on jaossa Valitse Uusikaupunki 2017- esite, jossa on mukana runsaasti uusikaupunkilaisia matkailutoimijoita ja palveluiden tuottajia.

400 vuotta – 400 tapahtumaa

Kuluvana vuonna Suomi täyttää 100 ja Uusikaupunki tällä viikolla peräti 400 vuotta. Yhdessä tekemisen lisäksi juhlavuoden teemana on 400 vuotta ja 400 tapahtumaa. Kesäkauden avaa suurtapahtuma Minifarmi & Kukkamessut 20.-21.5. Merefestejä juhlitaan 10.-11.6, jolloin on mm. Uki 400 Pop-konsertti Ellinooran tähdittämänä. Myllymuorin lasten seikkailuretkillä heinäkuussa jahdataan Mokeponeja. Nopperlan Antiikkimarkkinoilla 1.-2.7. meklaroi lauantaina itse huutokauppakeisari Aki Palsanmäki. Suomen huippuartisteja kuullaan Karjurockissa 13.-15.7. Crusell-musiikkiviikolla 22.-29.7. huomioidaan Ruotsin, Venäjän ja Viron merkitys Suomen kulttuurielämässä teemalla ”Rakkaat naapurit”. Viikon aikana järjestetään myös kansainvälinen huilukilpailu. Puutalokodit avautuvat kaikelle kansalle 2.-3.9. Vauhdin hurmasta nautitaan 8.-9.9. jolloin saamme jälleen SM-rallin Uuteenkaupunkiin. Tul toril – Uki 400 teematoritapahtumat viihdyttävät kesälauantaisin ja Pakkahuoneen iltatorit kesäkeskiviikkoisin. Toreilla, kohteissa ja tapahtumissa on aina myös mukavaa ohjelmaa perheen pienimmille. Myös Uki 400 katujuna puksuttaa jälleen keskikesällä ja uutta ovat junan kyydissä esitettävät teatteriesitykset – ”Usko tai älä -tarinoita Uudestakaupungista”. Lentävän Lokin kesäteatterissa viihdyttää hilpeä komedia "LOMA" ja Pyhämaan Suviteatterissa nähdään riemastuttava farssi ”Täydelliset häät”.

Kiehtova saaristo

Kaupunginlahti rantabulevardeineen houkuttelee meren äärelle. Meriristeilyjä järjestetään Selkämeren kansallispuistoalueella sijaitseville Isonkarin majakkasaarelle ja Katanpään linnakesaarelle. Pohjoismaiden vanhimman purjealuksen, 130-vuotta vanhan kaljaasi Olgan matkassa voit purjehtia Katanpäähän tai osallistua heinäkuussa perjantaisin lasten hauskoille ja seikkailuhenkisille Merirosvoristeilyille sekä  aikuisten hilpeälle Piraatti Perjantaille. Viihtyisän M/S Kertun kyydissä pääset majakkamatkalle, linturetkelle tai vaikkapa viettämään iltaa tietokilpailun merkeissä, Kertun Torstaivisa-risteilyllä. Uudenkaupungin Sukelluskeskuksen Hylkyretkillä vieraillaan kaupungin edustalla uponneiden vanhojen purjelaivojen hylyillä ja kuullaan samalla mielenkiintoista merihistoriaa. Velhoveden rengastie johdattaa Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon, Makeanvedenaltaan ympäri, vaikkapa polkupyörällä ilman venettä tai huolta lautta-aikatauluista. Tämän takaa saarten lomitse rakennettu tie pienine siltoineen.

Messut ovat avoinna perjantaina klo 12-18, lauantaina klo 9-17 ja sunnuntaina klo 10-17.

Tervetuloa tutustumaan Kustavin, Taivassalon ja Uudenkaupungin tarjontaan osastolle E 712!
Lisätietoja: Irmeli Laaksonen, matkailusihteeri
puh. 0440 515 209, irmeli.laaksonen@uusikaupunki.fi