Yksityistieavustukset

Yksityisteiden kunnossapitoon on mahdollista anoa korvauksia.

Uudenkaupungin kaupunki ilmoittaa haettavaksi avustukset yksityisteiden kunnossapitomenoihin.
Avustusta voidaan myöntää niille yli 300 metriä pitkille pysyvän asutuksen pääsyteille, joille on perustettu tiekunta.
Avustusten hakuaika on 28.4.2017 saakka.

Tarkemmat ohjeet ja hakulomakkeet täältä.

Kaupungin kesätyöpaikat on jaettu - yritystukipaikkojen haku jatkuu

Uudenkaupungin kaupungin oman organisaation kesätyöpaikkoihin tuli tänä vuonna hakemuksia yhteensä 110 kpl. Hakijoista 21 henkilöä on ollut aikaisemmin kesätöissä Uudenkaupungin kaupungin oman organisaation paikoissa, joten nämä hakijat eivät olleet ensisijaisia kesätöihin tänä vuonna. Lisäksi kaksi (2) hakijaa ei täyttänyt kesätyöpaikkojen hakuehtoa syntymäajan suhteen.

Matkailumessujen 21.-23.4. yleisökilpailun voittajat

yleisökilpailu_uusikaupunki_messut
Vastauksia tuli miltei 1000 kappaletta. Purkissa oli yhteensä 63 kuusen käpyä. Onnetar suosi arvonnassa alla olevia henkilöitä.
1. Majoitus- ja ruokailupaketti Uudessakaupungissa  (2 henk.): Pirjo Kekki, Tampere.
2. Majoitus- ja ruokailupaketti Kustavissa ( 2 henk.): Mika Svensberg, Pori.
3. Majoitus- ja ruokailupaketti Taivassalossa (2 henk.): Mette Karppanen, Urjala.

Lisäksi 13 henkilöä arvasivat käpyjen lukumäärän täysin oikein ja heille toimitamme yllätyspalkinnon.
1.    Hanna Eloranta, Tampere.
2.    Anitta Mäki, Kauvatsa.

Mennääks ulos?

Toukokuun koittaessa Uudessakaupungissa on lukuisia mahdollisuuksia tutustua seudun luontoon ja kotiseutuhistoriaan osallistumalla moniin ulkoilmatapahtumiin ja -retkiin. Nyt on siis mitä parahin aika kiillottaa kiikarien linssit ja vaihtaa lenkkareihin nauhat, ja suunnistaa ulkoilemaan vaikkapa seuraaviin tapahtumiin.

Ke 3.5. klo 10
Kulttuurikävely

Syntymäpäiväjuhlissa loistivat sekä kaupunkilaiset että aurinko

Uusikaupunki täytti pyöreät 400 vuotta keskiviikkona 19.4. Pitkään valmisteltuun juhlapäivään osallistui yhteensä tuhansia ihmisiä.

Syntymäpäivän aamu valkeni kaupungissa keväisen aurinkoisena. Uuden Kirkon pihamaalle oli kerääntynyt heti aamukahdeksalta kymmenittäin ihmisiä kuuntelemaan kirkonkellojen juhlasoittoa ja todistamaan juhlapäivän alkamista.

Koulukuljetusten kilpailutus

Uudenkaupungin kadulla liikennettä
Koulukuljetusten kilpailutus on käynnissä. Kilpailutukseen liittyvät asiakirjat löytyvät HILMAsta https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2017-009813

Uusikaupunki mukana Kotimaan matkailumessuilla 21.-23.4.

Messuosasto_uusikaupunki

Merelliset kuvat ja tiskinä toimiva laituri tukevat yhteisosaston merellistä teemaa. Yleisökilpailussa arvuutellaan lasisessa ”purkissa” olevien käpyjen lukumäärää. Pääpalkintona on majoitus- ja ruokailupaketti merellisissä maisemissa Uudessakaupungissa, Kustavissa ja Taivassalossa (1 paketti/kunta). Lisäksi luvassa on pienempiä tuotepalkintoja.

Merimetsokysely

Uudenkaupungin ympäristönsuojelu kerää lokakuun 2017 loppuun saakka Uudenkaupungin asukkaiden kokemuksia merimetsoista ja niiden mahdollisesti aiheuttamista haitoista nettikyselyllä, joka on auennut 12.4.2017.

Uusikaupunkilaisten neljä vuosisataa -näyttely avautui museossa

Kuva näyttelyjulisteesta
Uudenkaupungin museon Wahlbergin museotalossa avautui koko vuoden esillä oleva näyttely Uusikaupunkilaisten neljä vuosisataa.

Uudenkaupungin 400-vuotisen historian kunniaksi toteutettu juhlanäyttely kertoo tarinoita uusikaupunkilaisten menneisyydestä. Näyttely kulkee ajallisesti nykypäivästä taaksepäin, kohti Uudenkaupungin perustamista keväällä 1617. Näyttely koostuu neljä vuosisataa kulkevasta aikajanasta sekä erilaisista poiminnoista kaupungin 400-vuotisesta historiasta.

Veropäivä Passarissa ke 26.4.

Yhteispalvelupiste Passari Uudessakaupungissa

Jo tuttuun tapaan verosihteerit Riitta Helpiö ja Jaana Seilo Lounais-Suomen verotoimistosta ottavat veroasiakkaita vastaan Passarin tiloissa ke 26.4. klo 9 – 17. Asiointi tapahtuu ilman ajanvarausta. Aiempien vuosien kokemuksesta pieni vinkki, että aamupäivällä on vilkasta, joten jos haluaa välttyä jonotukselta, kannattaa tulla iltapäivän puolella!

Passari toimii osoitteessa Rauhankatu 4, sisäänkäynti Postin kanssa samasta ovesta.

Tervetuloa!