Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kanta, Kansallinen terveysarkisto

Uudenkaupungin yhteisitoiminta-alueen perusterveydenhuollon yksiköt liittyvät kesäkuussa 2015 Kansalliseen Terveysarkisto Kantaan.

Potilastiedon arkistoon kirjaudutaan Omakanta-sivuilla.

Tutustu Kansalliseen terveysarkistoon
Omakanta-palvelun esittely

Alkuvaiheessa arkistoon tallennetaan esimerkiksi lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan sekä fysioterapeuttien tekstejä. Potilastietoja kertyy katsottavaksi omakantaan käyttöönottopäivästä alkaen.

Omakannassa EI näy vielä laboratorio- ja kuvantamisen vastauksia, osastojakson kaikkia kirjauksia, suun terveydenhuollon kirjauksia, vaan ne tulevat sinne näkyviin myöhemmin tulevaisuudessa. Näistä tiedot saat edelleen joko soittamalla tai kirjeitse kotiin, kuten aiemminkin.

Omakanta-palveluun kirjautuessasi annathan suostumuksesi omien potilastietojen näkymiseen Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen terveyspalveluiden ulkopuolella. Näin lupaa ei tarvitse kysyä enää erikseen vastaanotolla. Esimerkiksi diagnoosit ja hoitomääräykset ovat tällöin hoitohenkilökunnan käytössä myös muualla tapahtuvilla hoitokäynneillä.

Jos haluat kysyä tai on epätietoisuutta Kantaan liittyvissä asioissa, otathan yhteyttä omaan terveyskeskukseesi, josta saat tietoa mieltäsi askarruttaviin asioihin.

Arkiston taustalla ovat sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kela.