FI SE EN DE RU
Automuseo

Automuseo Uudenkaupungin suosituin nähtävyyskohde

Kesällä 2015 suoritetun matkailijakyselyn mukaan Uudenkaupungin Automuseo oli jälleen vetovoimaisin ympärivuotinen kohde Uudessakaupungissa. Museo onkin saavuttanut yhä arvostetumman aseman suuren yleisön ja alan asiantuntijoiden joukossa. Monien mielestä se on tänään entistä selvemmin Suomen merkittävin automuseo. Museo kätkee sisäänsä todella mittavan ja monipuolisen valikoiman autoklassikoita ja paljon muuta mukavaa nähtävää monilta autoilun ja autourheilun osa-alueilta.

Vuosi 2016 on merkittävä suomalaisen autoteollisuuden juhlavuosi. Tasan 30-vuotta sitten tuotiin markkinoille ensimmäinen Saab 900 Cabriolet malli. Tällä autolla suomalaiset autonrakentajat varmistivat lopullisesti paikkansa maailman autoteollisuuden eturivin osaajien joukossa. Niinpä tänään Uudessakaupungissa valmistetut Mercedes-Benz autot löytävät tiensä lähes kaikille maailman teille. Tähän johtanut huikea kehityskaari viime vuosisadan alusta alkaen on taltioitu osaksi Uudenkaupungin Automuseon kokoelmaa.

Kaikkiaan Uudenkaupungin Automuseon kokoelmissa on reilusti yli sata autoa, hyvä valikoima veteraanimopoja, muutama moottoripyörä sekä kaksi lentokonetta. Kolmessa avarassa näyttelyhallissa on myös paljon muuta nähtävää. Autojen merkki- ja mallivalikoima on monipuolinen. Sananmukaisesti kaikkea Kupla-Volkkarista Cadillaciin ja vielä enemmänkin. Museossa on laajan yleiskokoelman lisäksi oma osastonsa suomalaisittain niin tärkeälle Saab-merkille sekä muille suomalaismerkeille. Kunniapaikalla on tietysti ensimmäinen suomalaisauto, Korvensuu vuodelta 1913. Oman osastonsa muodostaa myös ns. konseptiautokokoelma, jossa on esillä monia suomalaisten autosuunnittelijoiden futuristisia luomuksia viime vuosikymmeniltä. Esillä olevat erikoisnäyttelyt täydentävät oivallisesti museon muutenkin laajaa tietosisältöä.

Museon yhteydessä toimii kokeileva entisöintityöpaja, jossa tehdään autohuoltojen, kunnostusten ja verhoilujen lisäksi pääosa museomyymälän tuotteista. Museomyymälän tuotteiden kotimaisuusaste on poikkeuksellisen korkea ja valikoima monipuolinen.

UUDENKAUPUNGIN AUTOMUSEO
Autotehtaankatu 14, 23500 Uusikaupunki
Puh. 0204 848 068 tai 0500 845 835
automuseoinfo@gmail.com

AVOINNA
Ympäri vuoden joka päivä klo 11–17.
Kesä–elokuussa pidennetty aukioloaika klo 10–18.
Ryhmille sopimuksen mukaan.

Erikoisnäyttely Lyskan pojat ja limusiinit 15.6. – 2.10.2016.
http://uusikaupunki.fi/template_eventresults.asp?event=8487

Pääsymaksut: 10 €/aikuiset, 5 €/lapset, 8 €/eläkeläiset ja ryhmät (väh. 15 hlö). Opastus 60€/ryhmä. Opastukset, tarjoilut ja muut lisäpalvelut vain ennakkovarauksella.