Suomi
Uudenkaupungin ilotulitus
Uusikaupunki 400

Juhlavuoden tuotteet

Uusikaupunki 400 -tuotteet

Juhlavuoden virallisia tuotteita, kuten Uusikaupunki 400 -huopalaukkuja ja -mukeja on myynnissä mm. matkailutoimistossa (Rauhankatu 10), pääkirjastossa (Alinenkatu 34) ja museossa (Ylinenkatu 11).
Kuva Uusikaupunki 400 laukuista
Iso ja pieni Uusikaupunki 400-huopalaukku
Kuva Uusikaupunki 400 mukista ja kahvista
Uusikaupunki 400 -muki ja -kahvi

Uudessakaupungissa muistetaan juhlavuoden vauvoja

Uusikaupunki 400 -vauvanvaate
Uudenkaupungin kaupunki haluaa muistaa erityisesti juhlavuonna kaupunkiin syntyviä lapsia lahjoittamalla heille juhlavuoden vauvanvaatteen. Uusikaupunki 400 -bodyn on suunnitellut ja valmistanut uusikaupunkilainen Elina Wee. Vaate jaetaan juhlavuoden aikana syntyneille uusikaupunkilaisille vauvoille äitiysneuvolan kautta. 

Myös useat paikalliset toimijat ovat mukana juhlavuodessa monin eri tavoin. 400-vuotiaan kaupungin kunniaksi julkaistaan musiikkia, kirjoja ja tarinoita, järjestetään tempauksia ja valmistetaan monenlaisia tuotteita.

Villasukkia juhlavuoden vauvoille
Katja Laine yhdessä neulovien ystäviensä kanssa valmistaa kaikille Uuteenkaupunkiin juhlavuoden 2017 aikana syntyneille vauvoille villasukat.
Kuva Uusikaupunki 400 juhlavuoden vauvojen sukista
Katja Laineen neuvomat Uusikaupunki 400 -villasukat
Uusikaupunki 400 body
Elina W:n ompelemat Uusikaupunki 400 -bodyt
Kuva Uusikaupunki 400 vauvan sukista
Uusi erä sukkia odottaa pääsyä vauvojen jalkoihin

Muita juhlavuoden tuotteita

Uusikaupunki 400 paita Ollin ja Saanan suunnittelemana

Uusikaupunki 1617-2017 -paita

Saana ja Olli suunnittelivat juhlavuottaan viettävälle kaupungille hauskan paitamallin.

Oman paitasi voit käydä tilaamassa täältä. 

Uusikaupunki 400 -kakku

Syksyllä 2016 järjestetyssä kakkukilpailussa valittiin virallinen Uusikaupunki 400 -kakku, jonka suunnitteli ja leipoi Sonkkilan kotileipomo Laitilasta. Peilityyni-nimistä kakkua on mahdollista tilata tarjottavaksi juhlavuoden tilaisuuksiin ja sitä on tarkoitus myydä Vakka-Suomen alueen kaupoissa sekä ravintoloissa ja kahviloissa. 

Uusikaupunki-kuosi

Uudenkaupungin Vanhat Talot ry tilasi turkulaiselta suunnittelijapariskunnalta, Saanalta ja Ollilta kuosin, joka toisi esiin uniikkia kaupunkiamme, mutta olisi samaan aikaan mahdollisimman uskollinen heidän omalle tyylilleen ja istuisi mahdollisimman moneen tarkoitukseen. Syntyi ainutlaatuinen printti, jota on saatavilla alkuun sekä julisteena että postikorttina ja myöhemmin muinakin tuotteina. Tuotteita on myytävänä Uudenkaupungin matkailutoimistossa ja museossa. 

Kultasepänliikkeiden juhlakorut

Paikalliset kultasepänliikkeet ovat valmistamassa juhlavuoden juhlistamiseksi Uusikaupunki 400 -koruja.  Kuvan Uusikaupunki 400 -korumallin on suunnitellut Kirsi Palo ja sitä myy Järven Kello ja Kulta
Uki 400 Saana ja Olli
Uusikaupunki-kuosi
Uusikaupunki 400 kakku
Peilityyni-kakku
Juhlavuoden koru, Järven Kello ja Kulta
Juhlavuoden koru
Uudenkaupungin Vanhat Talot -kirja
Uudenkaupungin Vanhat Talot ry julkaisee kirjan kaupungin upeista, hyvin säilyneistä puutaloista. Kirja julkaistaan keskiviikkona 12.4. 

Uusikaupunki 400 -värityskirja
Kahden uusikaupunkilaisen pienyrittäjän, Vakka Suomen Designtuotannon ja MK-Art Tattoon yhteisprojekti tuo paikallisille markkinoille osallistavan ja opettavaisen värityskirjan. Tarkempi julkaisuajankohta vahvistuu myöhemmin. 
Uudenkaupungin merenkulun historia -kirja
Uudenkaupungin Merihistoriallinen yhdistys julkaisee laajasti paikallista merenkulun historiaa käsittelevän teoksen syksyllä 2017. 

Uusikaupunki 400 -juhlaolut
Vakka-Suomen Panimo suunnittelee keväällä 2017 lanseerattavaksi Uusikaupunki 400 -juhlaolutta.