Varhaiskasvatus

Esiopetus

Maksutonta esiopetusta kuusivuotiaalle lapselle järjestetään Uudessakaupungissa päiväkodeissa.

Esiopetuksen keskeisenä tehtävänä on edistää lapsen suotuisia kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä sekä vahvistaa hänen myönteistä minäkuvaansa. Työskentely esiopetuksessa perustuu leikinomaiseen, lapsen kehitystasosta lähtevään toimintaan.

Esiopetuksessa noudatetaan omaa esiopetussuunnitelmaa, joka pohjautuu valtakunnallisiin perusteisiin. Yksittäisten taitojen sijaan tärkeänä pidetään lapsen yleisten oppimisvalmiuksien kehittymistä. Lapsi oppii toimiessaan ja leikkiessään yhdessä toisten lasten kanssa.

Esiopetus toteutetaan lukuvuoden 16.08.2016 - 02.06.2017 ja lukukausien aikana noudatetaan koulujen loma-aikoja. Esiopetuspäivän pituus on noin neljä tuntia, vähintään 700 tuntia vuodessa.

Esiopetusta ei järjestetä koulujen loma-aikoina:
  • syysloma 27. - 28.10.2016
  • joululoma 23.12.2016 - 8.1.2017
  • talviloma 20.2. - 24.2.2017

Hae sähköisesti

Varhaiskasvatukseen (esiopetus ja päivähoito) haetaan sähköisellä hakemuksella. Jos hakijalla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä palvelua, päivähoitohakemuksen voi hakea lähimmästä päiväkodista tai päivähoidon toimistosta virastotalolta tai tulostaa alla olevasta linkistä. Esiopetusta järjestetään Uudessakaupungissa kaikissa päiväkodeissa, mikäli ilmoittautuneita on tarpeeksi.
Anna palautetta